Pressrelease FLÄKT WOODS AB

2016-10-13

PRESSRELEASE

Värnamo, september 2016

Fläkt Woods AB i Jönköping ökar sin kapacitet och investerar i en Fiberlaser maskin från Salvagnini.

Fläkt Woods AB ingår i Triton Group och omsätter c:a 1,1 miljarder kronor

Fläkt Woods ökar sin produktionskapacitet genom att investera i en Salvagnini L3 2 kW Fiberlaser. Investeringen är ett komplement till våra stans- och panelbockningsmaskiner.

 

”Efter en noggrann utvärdering av teknologi, maskinutförande och totalekonomi valde vi Salvagninis maskin, som ger oss en flexibel tillverkning och möjliggör en användarvänlighet och snabbhet från ide till prototyp och produktion även vid små serier, säger Patrik Mattsson, Produktionsteknisk chef. Maskinens lättåtkomlighet till växlingsbord och skärhuvud är den bästa på marknaden” fortsätter Patrik som tillsammans med Salvagninis Scandinavia AB VD, Björn Ahlqvist drivit projektet.

L3 är Salvagninis vidareutveckling av Fiberlasermaskiner, med den senaste teknologin, som man sedan introduktionen 2008 haft stora framgångar med. Totalt är över 500 system sålda världen över. Grundmodellerna L3 och L5 fiber lasermaskiner finns i flera olika utförande, storlekar och olika automatiseringsgrader. Detta är vår instegsmaskin med ett växlingsbord, som även kan kompletteras med vår lite olika automatiseringar,
beroende på varje enskild kunds krav och önskemål och detta kan anpassas i efterhand om kundens kapacitetsbehov ändras. Maskinen har en extremt låg energiförbrukning, vilket ger en låg energikostnad per detalj, samt även en låg totalkostnad, då L3 har en väldigt låg underhållskostnad, berättar Björn.

 Anläggningen togs i drift i juli 2016.

För mer information, kontakta Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel