SMEMO AB

2023-09-18
Smemo AB tar steget in i panelbockstekniken och investerar i underleverantörsfavoriten P2 2120 från Salvagnini.

PRESSRELEASE

Värnamo, September 2023

Smemo AB är ett familjeägt företag med gedigen kunskap inom stålbearbetningsindustrin med fokus på laserskärning, stansad, bockad och automatiserad stansning av plåtdetaljer.

Vi verkar i ett område där gediget hantverk och teknisk nyfikenhet ekar genom tiden. Idag utvecklar och förfinar vi stålplåtsdetaljer för att hjälpa våra kunder att förbättra sina produkter och förverkliga sina idéer.

Vi har varit en del av utvecklingen av vårt verksamhetsområde i mer än två decennier. Vi är lösningsorienterade och vi strävar alltid framåt – för att hjälpa dig att förbättra din process.

Nu tar vi steget in i panelbockningsvärld och valet föll på marknadsledande Salvagnini där den 1: a panelbocken visades redan 1977.

Idag är P2 fullt utrustad likt sina större syskon P4 med patenterade CLA-SIM, Option Cut och MAC 3.0, som gör hela maskinen 100% automatiserad utan några manuella ställ och därmed inga ställtider i produktionen.

Salvagnini panel bender: bending and assembling of an electrical box - YouTube

Salvagnini panel bender: bending and assembling of a store shelf - YouTube

 

P2 är även förberedd för vidare robotisering med Salvagninis egenutvecklad P-Robot, där möjligheten finns för både manuell och robotiserad produktion.

https://www.youtube.com/watch?v=QaCDpf2n_SE

 

Maskininstallation och utbildning genomförs nu i september 2023, så inom kort är det full produktion i panelbocken hos Smemo AB.

 

Salvagnini tackar Mikael, Håkan och Viktor Thulin för visat förtroende och välkomnar er in i panelbocksfamiljen.

Smemo AB

Storågatan 5

335 73 Hillerstorp

www.smemo.se

info@smemo.se

 

Salvagnini Scandinavia AB

Bredastensvägen 14

331 44 Värnamo

www.salvagnini.se

info@salvagnini.se