Wica Cold AB

2023-03-20
Wica Cold i Vislanda investerar i ytterligera en panelbock med helintegrerad robot från Salvagnini

PRESSRELEASE

Värnamo, Mars 2023

Arneg Nordic - Designed in Italy, made in Sweden.

Italiensk känsla kombinerad med småländskt hantverk.

De historiska spåren i Arneg och Wica har skapat en stark identitet formad av hårt arbetande tidigare generationer. Italiensk och svensk tradition innebär innovation som tillvaratar kreativa talanger och hantverk, en instinkt att överleva i alla tider med ansvar för framtiden. Det bästa av två världar.

Arneg Nordic är italiensk kultur och karaktär i synergi med småländsk tradition och trygghet, ett hållbart framgångskoncept.

Wica Cold investerar i ett helt nytt concept från Salvagnini, P1 + P-robot som är ett helt integrerat robotsystem som visade första gången hösten 2022 på Euroblech i Hannover.

P1+P-Robot är en mycket kompakt lösning där vi har hela produktionscellen på en yta av endast 30m2.

P1 ABA är minstingen i panelbocksfamiljen men är nu lika fullt utrustad med ABA och CLA-verktyg som sina större syskon P2lean och P4Lean.

Ett färdigt robotsystem placerat på baksidan av maskinen som medför att P1 ABA kan användas i 4 olika lägen. Robot till Robot, Manuell hantering till Robot, Robot till manuell hantering eller enbart manuell hantering eller en kombination av det olika tillverkningsprocesserna allt för att skapa en så flexibel lösning som möjligt för våra kunder.

https://www.youtube.com/watch?v=rmQH3MXSr68

P-robot är ett nytt helintegrerat koncept som kan kombineras ihop med samtliga panelbocksmodeller P1, P2Lean och P4lean från Salvagnini. Allt styrt med Salvagninis egenutvecklade mjukvara.

Maskinen installeras nu i vår 2023.

Salvagnini tackar Wica Cold för ett fortsatt förtroende och ett framgångsrikt samarbete.

Wica Cold AB

Elnarydsvägen 22

342 51 Vislanda

www.wica.se

info@wica.se

Salvagnini Scandinavia AB

Bredastensvägen 14

331 44 Värnamo

www.salvagnini.se

info@salvagnini.se