Unimet AB

2022-08-12
Unimet är ett svenskt industriföretag beläget i södra Dalarna. Grunden till företaget skapades redan i slutet av 60-talet och har därefter verkat i olika konstellationer. Idag är Unimet en komplett industripartner för kunder som har behov av allt från one-off projektbaserade produkter till småskalig serietillverkning av metallprodukter.

PRESSRELEASE

Värnamo, Augusti 2022

Unimet är experter på konstruktion, laserskärning, metallbearbetning, svetsning, pulverlackering och montering av produkter både i aluminium, rostfritt och stål. 

Genom åren har Unimet hjälpt många kunder med utveckling av nya produkter samt att vidareutveckla befintliga produkter.

Med Unimets strategiska placering i södra Dalarna, deras flexibla maskinpark och korta ledtider är Unimet en perfekt partner för företag som eftersträvar svensk kvalitet och kontroll på sina leveranser.

 

Nu har Unimet tagit steget vidare och investerat i en ny 6kW fiberlaser från Salvagnini. Maskinen är fullt utrustad med APM, ett booster- och reningssystem för att skära direkt med tryckluft i 15 bar som möjliggör skärning upp till 12mm rostfritt eller 10mm vanligt stål utan att behöva använda Nitrogen eller Oxygen.

Vidare är L3-30 utrustad med både SVS och AVS kamera för att kunna referera med redan stansat material eller bockade detaljer där hålbilden ligger för nära bocklinjen. SVS kamera för skärning av överblivet material där operatören automatiskt kan nesta in detaljer direkt vid maskinen.

https://www.youtube.com/watch?v=-PPsOjXrhTY

Maskinen installeras nu i oktober 2022 och Salvagnini tackar Unimet för visat förtroende och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete.

-Med denna investering i en ny förstklassig lasermaskin från Salvagnini och vår förstärkning av konstruktionsteamet hoppas vi på att kunna stötta våra befintliga kunder ännu bättre och snabbare och givetvis också på att få hjälpa fler kunder med småskalig produktion, säger vd Tom Andersson.

Unimet AB

Högboleden 47 

774 61 Avesta

www.unimet.se

info@unimet.se

Salvagnini Scandinavia AB

Bredastensvägen 14

331 44 Värnamo

www.salvagnini.se

info@salvagnini.se