RICANA CONCEPT AB

2022-05-24
Ricana Concept AB utvecklar plåtproduktionen ytterligare ett steg och investerar i Salvagninis L5.30 LTWS & MCU.

PRESSRELEASE

Värnamo, Maj 2022

Ricana Concept AB, en del av Hestra gruppen sedan oktober 2019 har under året 2021 installerat P2lean 2120.

Nu tar vi ett steg till och investerar i fiberlasertekniken med Salvagninis högdynamiska L5.30 med tillhörande automation LTWS och MCU.

Salvagnini L5.30 och P2Lean 2120 kan nu arbeta tillsammans med ett effektivt flöde redan ifrån programmering där vi nu får fram både laserprogram och panelbocksprogram direkt via mjukvaruplattformen STREAM. Med fördel direkt ifrån en 3D-fil.

 L5.30 är utrustad med Salvagninis patenterade ”kompass” där skärhuvudet rör sig fritt på ett område om 170x170 mm i upp till 5G, vilket blir till en stor fördel i förkortad skärtid av mindre och komplicerade konturer. Detta tillsammans med en minimal energiförbrukning och mycket hög precision.

Anläggningen är även utrustad med möjlighet att till skärning direkt med tryckluft i 15 bars tryck. Detta är möjligt med ”APM” som är ett komplett booster- och luftreningssystem som kopplas på redan befintlig tryckluftssystem. Att skära med tryckluft istället för med Nitrogen gör att kostnaden för varje detalj blir endast mellan 1/3 till i bästa fall 1/10 av priset för motsvarande skärning med nitrogen. Inte bara en fördel för plånboken utan även för miljön där vi tillsammans kan minimera transporter genom att ha det ”inhouse”. Hastigheten att skära i tryckluft är den samma som att skära med Nitrogen.

Att producera i en fiberlaser handlar långt ifrån bara om skärhastighet utan vi behöver se till hela processen med ett flexibelt system och en hanteringsutrustning som jobbar minst lika effektivt och snabbt som fiberlasern. Hanteringsutrustningen måste även kunna hantera allt från små till stora detaljer i olika typer av material och varierande seriestorlekar. Här har vi tillsammans efter ett omfattande förstudie med besök hos andra företag som redan investerat i fiberlaser hittat en komplett konfiguration med ett lagertorn LTWS samt automatisk sortering med MCU som även är utrustad med 20st magneter. Detta för att kunna hantera perforerade plåtar och även ”multigripping” av små detaljer som sorteras ner direkt i olika lådor. Anläggningen är även utrustad med dubbla utmatningsbord för att möjliggöra obemannad produktion och där operatören kan skifta pallar och paletter utan att behöva stoppa produktionen allt på en yta av ~135m2. 

Hela automationen LTWS och MCU är fullt integrerad i Salvagninis mjukvara STREAM och Connection Manager

Maskinen kommer att installeras nu i vår 2022.

Salvagnini tackar Ricana och Hestra för fortsatt förtroende att tillsammans utveckla produktionen.

Ricana Concept AB

Ringvägen 34   

335 73 Hillerstorp

www.ricana.se

info@ricana.se

Hestra Inredningar AB

Flodavägen 11

335 03 Hestra

www.hestra.se

info@hestra.se

Salvagnini Scandinavia AB

Bredastensvägen 14

331 44 Värnamo

www.salvagnini.se

info@salvagnini.se