Pressrelease Plåtspecialisten AB

2018-04-13

PRESSRELEASE

Värnamo, april 2018

Plåtspecialisten i Arlöv investerar i Salvagninis B3ATA kantpress

Plåtspecialisten är ett familjeägt företag som sedan 1948 utvecklats från ett gediget hantverksföretag till en modern kontraktstillverkare.

Våra kunder finns över hela världen i verkstads-, elektronik-, fordons- och medicinteknisk industri.

Långsiktiga affärsrelationer där vi samverkar med kunden - från idé till färdig produkt är viktigt för oss.

Genom ständig utveckling och investering i kunskap och effektiv teknik, är vi idag ett av de ledande företagen i branschen. Vår styrka ligger i helhetstänkandet och korta beslutsvägar.

Att välja Plåtspecialisten som leverantör, innebär att välja logistisk närhet, enkelhet, ett nära samarbete med flexibelt kunnande. Därför är vi ett konkurrenskraftigt val.

Vi ställer också höga krav på våra egna leverantörer och underleverantörer.

Plåtspecialisten är certifierade enligt ISO 9001:2008.

 

Agne Nejdfors berättar att valet föll på Salvagnini ligger till stor grund där vi har sedan tidigare ett långvarigt samarbete med. Salvagnini ligger alltid långt framme med ny teknik och innovationer, där vi nu väljer att investera i B3 ATA med verktygsväxling både på övre och under verktyg. Detta är ett måste som underleverantör då flertalet order handlar om snabbare leveranser till kund och framför allt kortare serier i många fall enstyckproduktion, där kommer Salvagninis B3ATA väl till hands.

B3ATA är komplett utrustad med verktyg och behöver inte kompletteras med fler kantpressverktyg detta tack vare ATA, där maskinen ställer om sig på endastett fåtal sekunder på både övre och undre verktyg. I och med att alla verktyg sitter uppe så behövs inget extra verktygsskåp detta sparar både plats och pengar då det inte behövs kompletteras med extra kantpressverktyg som ofta är en stor extra kostnad vid inköp av en traditionell kantpress.Maskinen är även utrustad AMS vinkelmätning vilket är en förutsättning vid enstyckproduktion att det går säkerställa att varje detalj blir rätt varje gång. AMS kräver endast en punkt med den optiska vinkelmätningen, tillsammans med den adaptiva mekaniska bomberingen S-Crowning ger det Salvagninispatenterade MAC 2.0, det gör att det tar operatören sparar mycket tid och slipper vänta på att vinkelmätningen ska mäta på flera punkter för att få ett fullgott resultat, där harSalvagninis B3 ATA är den bästa lösningen på marknaden.

I Salvagninis breda Kantpressprogram som enbart innehåller hybridkantpressar från 60 ton till 400 ton upp till 5 meter, där det bästa från hydrauliska och elektriska pressar har kombinerats till en hybridkantpress. Alla kantpressar kan även utrustas med robothantering Roboformer med Salvagninis egna styrsystem SiX som styr både kantpress och robot i ett enda program.

 

För mer information, kontakta

Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel

eller

Plåtspecialisten AB

Hammarvägen 13

232 37 Arlöv

Tel. 040 43 65 90

plsp@platspecilisten.se

www.platspecilisten.se