Pressrelease Plåtmodul AB

2018-04-03

PRESSRELEASE

Värnamo, april 2018

Plåtmodul i Mjölby AB väljer Salvagnini som leverantörer för sin nya fiberlaser.

Plåtmoduls senaste investering i laserskärningsutrustning består av en fullt automatiserad fiberlaser. Lasern kommer utrustad med ett eget lager utvecklad av Salvagnini själva, samt en egen sorteringsrobot. 

Plåtmodul i Mjölby AB är ett legoartikelföretag specialiserad i stål- och plåtartiklar. De agerar som underleverantörer i den autonoma industrivärlden med en kundkrets uppgjord av exportföretag främst inom den svenska tillverkningsindustrin som verkar på en global marknad. Där Plåtmoduls största kunder består av företagen Toyota, Väderstad och Swisslog.

Bolaget har idag, 2018, ca 52 st. anställda under sitt tak som producerar artiklar enligt ett treskift som omfattar en produktionsprocess som pågår sju dagar i veckan, dygnet runt.

Genom brett kunnande och en stor satsning på tillverkningen av svetsade, bockade och CNC bearbetade komponenter av grövre dimensioner har Plåtmodul lyckats bli ett högst relevant och en betydande plåtindustri, såväl regionalt som nationellt. Tillsammans med sitt moderbolag, Rotage AB i Kvänum, har de en stor kapacitet och ett komplett erbjudande till marknaden. Båda verksamheterna arbetar med kundsegment där höga krav på kvalité, leveranssäkerhet och snabb prototyputveckling är ett måste. 

Att valet föll på Salvagnini beror delvis på Rotage erfarenhet utav dem som maskinleverantör samt deras erfarenhet inom fiberlaserbranschen, där deras maskiner utvecklats och förbättras sedan deras 1:a linje som lanserades redan 1979. Och 2008 satte de en helt ny standard inom laserskärningsutrustning när de introducerade sina nyutvecklade fiberlasrar på marknaden. Salvagninis banbrytande produkter och deras snabba och pålitliga hanterutrustning, kompatibel med deras olika maskiner gör dem till det bästa alternativet på marknaden.

Maskinen som Plåtmodul investerat i är en 6 kW fiberlaser kombinerad med Salvagninis egenutvecklade kompakt-torn för lagring, LTWS, och en MCL-plockrobot. Plockroboten klarar av att hantera detaljer upp till 130 kg per styck utan några begränsningar gällande plåtarnas storlek. Allt detta på en yta mindre än 10 x 10m.

Maskinen kommer att installeras i Plåtmoduls fabrik under sommaren 2018.

 

För mer information, kontakta

Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel

eller

PLÅTMODUL I MJÖLBY AB

Hallevadsgatan 18

595 35 Mjölby

Tel. 0142 - 29 99 40

info@platmodul.se

www.platmodul.se