Pressrelease Krima Rostfritt AB

2018-03-23

PRESSRELEASE

Värnamo, mars 2018

Krima Rostfritt AB fortsätter att utveckla verksamheten i Knäred nu med en investering i 4 meters fiberlaser ifrån Salvagnini.

Krima Rostfritt AB är ett tillverkande företag som arbetar i aluminium, rostfritt och svart material. Startade sin verksamhet i Knäred 1988. Produktion sker i funktionella lokaler och med modern maskinpark. Egen konstruktionsavdelning gör att vi kan erbjuda optimala produktlösningar.

Konstruerar, producerar och marknadsför egna produkter till tung transportindustri under varunamnet Krima By Sweden. Vår kunskap och erfarenhet gör att vi förutom egna produkter även utför beställningsarbeten i många olika branscher.

Krima Rostfritt AB köptes av Ola Sandström i juli 2016 som väljer nu att satsa på att utveckla företaget där kvalité och kundfokus kommer att vara i centrum och sommaren 2017 investerade Krima i en 4 meters kantpress med en presskraft på imponerande 320 ton.

Nu väljer Ola att återigen vidareutveckla sin verksamhet med att investera i en 4 meters fiberlaser med en kapacitet att skära upp till 20mm plåt.

Att valet återigen föll på Salvagnini beror på mycket bra erfarenhet av 1:a året tillsammans med Salvagninis förstklassiga serviceorganisation och den långa erfarenheten med fiberlaserskärning där Salvagnini som pionjär introducerade fiberlaser redan 2008.

L3-40 är även extra utrustad med AVS, ett egenutvecklat vision system där referering kan ske mot hål och urtag för att till exempel göra urskärning på rör och redan bockade plåtar, detta helt utan att behöva bygga specialfixturer.

Som standard är maskinen utrustad med växlingsbord där den oskurna plåten alltid växlas in över den skurna för att undvika att skrot faller ner på den nya plåten och skapar en risk för stopp, detta är mycket viktigt då man i nästa steg tänker på en fullautomatiserad maskin. Laserhuvudet är Salvagninis egenutvecklade huvud med det patenterade ”Dry Cooling” då man inte behöver använda dyrbar skärgas behövs för att kyla linsen samt att livslängden på linsen ökar avsevärt då den största orsaken till linsbyte är kontaminering ifrån skärgasen.

L3-40 är även förberedd för att som nästa steg koppla på hantering med in-utmatning av plåt, skelett och stapling av färdigskurna detaljer.

Maskinen kommer att installeras under juli 2018 och vara i bruk efter semestern.

 

För mer information, kontakta

Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel

eller

KRIMA ROSTFRITTAB

Hallaborg 1

312 51 Knäred

Tel. 0430 - 229 90

info@krima.se

www.krima.se