Pressrelease KRIMA ROSTFRITT AB

2017-04-27

PRESSRELEASE

Värnamo, april 2017

Krima Rostfritt AB i Knäred investerar i 320 tons kantpress från Salvagnini.


Krima Rostfritt AB är ett tillverkande företag som arbetar i aluminium, rostfritt och svart material. Startade sin verksamhet i Knäred 1988. Produktion sker i funktionella lokaler och med modern maskinpark. Egen konstruktionsavdelning gör att vi kan erbjuda optimala produktlösningar.

Konstruerar, producerar och marknadsför egna produkter till tung transportindustri under varunamnet Krima By Sweden. Vår kunskap och erfarenhet gör att vi förutom egna produkter även utför beställningsarbeten i många olika branscher.

Krima Rostfritt AB köptes av Ola Sandström i juli 2016 som väljer nu att satsa på att utveckla företaget där kvalité och kundfokus kommer att vara i centrum.

Ola berättar att valet av kantpress föll på Salvagninis B3 320/4250 kantpress, gjordes efter ett noga urval där framförallt precisionen och den mekaniska adaptiva bomberingen S-Crowning , vilket var kravet från Ola att kantpressen ska klara av att bocka längder på drygt 4 meter helt rakt i så väl som i svart- rostfritt- och aluminiumplåt även där det finns urtag i bocklinjen.

Maskinen är även utrustad AMS vinkelmätning, där endast en punkt med den optiska vinkelmätningen krävs, tillsammans med den adaptiva mekaniska bomberingen S-Crowning ger Salvagninis MAC 2.0, det gör att det tar operatören sparar mycket tid och slipper vänta på att vinkelmätningen ska mäta på flera punkter för att få ett fullgott resultat, där har Salvagninis B3 är den bästa lösningen på marknaden, vilket följer väl i linje med Krimas välkända höga kvalité på sina produkter.

Maskinen kommer att tas i bruk i början av augusti 2017.

I Salvagninis breda Kantpressprogram som enbart innehåller hybridkantpressar från 60 ton till 400 ton upp till 5 meter, där det bästa från hydrauliska och elektriska pressar har kombinerats till en hybridkantpress.

Kan även utrustas med ATA (Automatic Tool Adjustment) och MVM (Variabel dyna) där pressen helautomatiskt ställer upp en ny verktygsuppsättning på mindre än 5 sekunder, vilket är optimalt vid korta serie och kit-tillverkning (enstycksproduktion). Alla kantpressar kan även utrustas med robothantering Roboformer med Salvagninis egna mjukvara som styr både kantpress och robot i ett enda program.

 

För mer information, kontakta

Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel

eller

Krima Rostfritt AB
Hallaborg 1
312 51 Knäred
Tel. 0430 - 229 90
info@krima.se
www.krima.se