Pressrelease JUTEX AB

2017-12-20

PRESSRELEASE

Värnamo, december 2017

Jutex investerar i ytterligare en panelbock från Salvagnini

Jutex jobbar inom metallindustrin och tillverkar skyltställ, butiksinredningar med mera – tråd och metall. Verksamheten är belägen utanför Hillerstorp och företaget har idag tio anställda.

För 3 år sedan gjorde företaget en investering i sin 1:a panelbock en P1 från Salvagnini vilket har varit en mycket lyckad satsning. Nu är det dags att ta nästa steg och vd Pelle Karlsson väljer att investera i Salvagninis storsäljare P2Lean. Med både P1 och P2Lean i huset blir vi kompletta med allt från P1:ans fördelar med mindre detaljer och P2Lean som hanterar detaljer upp till 2500mm i 3,2mm svartplåt. En stor anledning till valet av Salvagninis panelbock förutom effektiviteten är enkelheten, då i dagsläget är det mycket svårt att hitta färdigutbildad personal till tillverkningsindustrin, då passar en P1 eller P2Lean utmärkt då startsträckan att lära upp en operatör är mycket kort att jämföra med en kantpressoperatör som tar flera månader/år att utbilda.

Oavsett om man kör större serie eller enstycksproduktion så är Salvagninis panelbock helt överlägsen i flexibilitet, hastighet, precision och omställningstid som sker i ”masked time” dvs. ingen väntetid alls för nästa detalj oavsett om det är samma detalj eller en helt annan produkt. Med Salvagninis patenterade MAC 2.0 (Material Attitude Correction) blir varje detalj rätt varje gång. P2Lean finns idag i fyra olika utförande P2Lean-2116, -2120, -2516 och -2520 allt efter behov.

Den nya maskinen kommer att tas i bruk i början av januari 2018.

 

För mer information, kontakta

Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel

eller

JUTEX AB

Uppebo

335 74 Hillerstorp

Tel. 0370-373970

jutex@jutex.se