Pressrelease FLEXPLÅT AB

2017-06-16

PRESSRELEASE

Värnamo, juni 2017

FLEXPLÅT AB investerar i Panelbock (P4Lean) från Salvagnini.

Flexplåt AB är ett familjeföretag som bildades 2010 och som idag har 16 anställda. Den familjära stämningen präglar oss i hög grad. Företaget är relativt litet med korta och snabba beslutsvägar. Vi håller till i Tyresö söder om Stockholm erbjuder allt i metall, från enkla vertikaler till kompletta systemtak eller fasader. Vi tillverkar alltid på beställning, vilket gör att special blir vår standard. Alla mått kan anpassas så att kunden får en lösning som passar deras önskemål. Ibland står kunden inför knepigare konstruktionsutmaningar då kan vi hjälpa kunden att ta fram smarta lösningar för ett undertak eller fasad. Med vår flexibla produktion finns det ofta konstruktioner som gör att kunden kan spara pengar i projektet. Vi garanterar hög kvalitet vad gäller produktion, leverans och kundbemötande

Valet att investera i Salvagninis P4Lean 2516 är ett stort steg i utvecklingen av bolaget där den snabba, flexibla och höga kvalitén där varje detalj blir rätt tack vare Salvagninis patenterade MAC 2.0.

Oavsett om man kör större serie eller enstycksproduktion så är Salvagninis panelbock helt överlägsen i flexibilitet, hastighet, precision och omställningstid som sker i ”masked time” dvs. ingen väntetid alls för nästa detalj oavsett om det är samma detalj eller en helt annan produkt. P4Lean 2516 är även utrustad med ”option cut” en integrerad gradsax som möjliggör bockning och klippning av mycket smala och komplicerade profiler. Maskinen är även förberedd att kunna jobba som en line med stans- alternativt lasermaskin uppåt och staplingsrobot nedåt i flödet.

Även miljömässigt är den nya generationen av P4Lean en stor framgång då ingen hydrauloljetank behövs utan endast ett fåtal liter olja behövs i slutna system, samt att energiåtgången inte mer än motsvarade elförbrukningen av ett par hårfönar. Detta följer väl i linje med både Salvagnini och Flexplåts miljötänk.

I Salvagninis breda program ingår förutom Panelbockning,Stans, Laser, Stans-Laserkombi och Kantpress med full automation till samtliga delar.

Maskinen kommer att tas i bruk under hösten 2017

 

För mer information, kontakta

Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel

eller

Flexplåt AB
Studiovägen 8
135 48 Tyresö
Tel. 08-580 00 500
www.flexplat.se