C.HALLSTRÖMS AB

2020-11-10
C.Hallströms AB investerar i panelbockning

PRESSRELEASE

Värnamo, november 2020

Hallströms grundades 1914 av den unge plåtslagaren Carl Theodor Hallström. Startkapitalet var 15 kronor och en verktygslåda. Tre generationer senare har plåtslageriet utvecklats till en tekniskt avancerad industri med effektiv produktion och konkurrenskraftiga priser. Och ja, vi finns fortfarande kvar där allt började, i Nälden i hjärtat av Jämtland.

Vår inriktning är produkter i tunnplåt för komfort och industriventilation. Vi levererar ett stort sortiment för de flesta installationsmiljöer och special tillverkar även produkter utifrån kundens önskemål. Produkterna används bland annat inom pappers- och massaindustrin, till bostads- och arbetsplattformar inom off-shore, kemisk industri, läkemedels- och livsmedelsindustrin, idrottsarenor och bostäder. 40 procent av produkterna går på export.

Nu tar vi steget in i panelbockningen och det självklara valet är marknadsledande Salvagnini med över 43 års erfarenhet där den 1:a panelbocken visades redan 1977.

Valet av maskin blev Salvagninis P1, detta efter en omfattande studie och testbockning hos Salvagnini Scandinavia i Värnamo. Här kom vi gemensamt fram till att P1:an är det bästa alternativet för C.Hallströms produktion i Nälden. Merparten av detaljerna är under 1250mm i tunt material och då visade studien och testbockningen att P1:an är den rätta maskinen. Med endast 8m2 i installationsyta är den mycket tacksam att placera i produktionslokalerna.

P1 är på samma sätt som sina större syskon fullt utrustad med ABA, CLA-verktyg, MAC 2.0 och även ett robotinterface som möjliggör en vidare utbyggnad till en fullt robotiserad produktionscell. Offline programmering sker med den nya programmeringsplattformen STREAM.

Maskinen installeras nu i november 2020. P1 likt P2Lean är lite av en ”plugandplay” maskin så inom ett fåtal dagar är maskinen uppe och producerar.

Salvagnini tackar för förtroendet och välkomnar ytterligare en producent i Sverige in i panelbockningsfamiljen och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete.

 

För mer information, kontakta

Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel

eller

C.HALLSTRÖMS AB

Näldenvägen 23

835 40 Nälden

www.hallstroms.se  

info@hallstroms.se