Pressrelease ÖDESHÖGS MEKANISKA AB

2017-06-14

PRESSRELEASE

Värnamo, juni 2017

ÖDESHÖGS MEKANISKA AB investerar i 135 tons kantpress med ATA (Automatic Tool Adjustment)  från Salvagnini.

Ödeshögs Mekaniska AB investerar i automatiserad kantpress från Salvagnini.

Ödeshögs Mekaniska AB är en komplett partner för komponent- och prototyptillverkning. Ödeshögs Mekaniska AB är en komplett mekanisk verkstad som med stort kunnande och hög flexibilitet utför legotillverkning och prototyptillverkning inom det verkstadsmekaniska området. I och med att vi har skärande bearbetning, svetsavdelning och plåtbearbetning i egna lokaler kan vi vara kundens totalleverantör i många projekt.

Stig Andersson och Roland Danevad berättar att valet av kantpress föll på Salvagninis B3 ATA 135/3000 kantpress, gjordes efter ett noga urval där framförallt ATA (Automatic Tool Adjustment) och MVM (Variabel dyna) var avgörande, där pressen helautomatiskt ställer upp en ny verktygsuppsättning på mindre än 5 sekunder, vilket är optimalt vid korta serie och kit-tillverkning (enstycksproduktion) och passar väl in i dagens situation som många underleverantörer dagligen brottas med allt kortare serie och fler ställ under ett arbetspass, inte ovanligt med 10-20 ställ under ett skift vilket blir många timmars produktionsbortfall under ett år.

B3ATA är komplett utrustad med verktyg och behöver inte kompletteras med fler kantpressverktyg detta tack vare ATA & MVM. Inköp av extra kantpressverktyg för att hantera olika plåttjocklekar är ofta en stor extrakostnad vid inköp av en traditionell kantpress. För specialverktyg kan MVM även fungera som dynhållare.

Maskinen är även utrustad AMSvinkelmätning, där endast en punkt med den optiska vinkelmätningen krävs, tillsammans med den adaptiva mekaniska bomberingen S-Crowning ger Salvagninispatenterade MAC 2.0, det gör att det tar operatören sparar mycket tid och slipper vänta på att vinkelmätningen ska mäta på flera punkter för att få ett fullgott resultat, där harSalvagninis B3 ATA är den bästa lösningen på marknaden, vilket följer väl i linje med kraven från Ödeshögs Mekaniska AB.

Maskinen kommer att levereras i augusti 2017.

I Salvagninis breda Kantpressprogram som enbart innehåller hybridkantpressar från 60 ton till 400 ton upp till 5 meter, där det bästa från hydrauliska och elektriska pressar har kombinerats till en hybridkantpress.

Alla kantpressar kan även utrustas med robothantering Roboformer med Salvagninis egna styrsystem SiX som styr både kantpress och robot i ett enda program.

 

För mer information, kontakta

Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel

eller

Ödeshögs Mekaniska AB
Industrigatan 12
599 33 Ödeshög
Tel. 0144 - 156 50
info@omek.org
www.omek.org