ELEKTROTERMO AB

2019-03-07
ElektroTermo AB i Åtvidaberg investerar i Fiberlaser ifrån Salvagnini

PRESSRELEASE

Värnamo, mars 2019

ElektroTermo AB i Åtvidaberg investerar iFiberlaserifrånSalvagnini

ElektroTermo startade sin verksamhet i Trångsund 1957 efter några år så flyttades verksamheten till Åtvidaberg. Bolagets inriktning var från början produkter för varmhållning av mat, den inriktning finns kvar men har kompletterats med ett mer omfattande sortiment samt som underleverantör av avancerad produktion i rostfritt och el-montage. Nuvarande ägare övertog verksamheten 1989. 

Affärsidé
ElektroTermo AB skall utveckla, tillverka och sälja egenutvecklade produkter inom storkök som kännetecknas av god funktionalitet och design, samt vara en kompetent partner inom tunnplåtsbearbetning, med hög servicegrad. 

Viktor Lejondahl berättar att valet av Salvagnini som leverantör av fiberlaser är till stor grund möjligheten att erbjuda en komplett effektiv produktionslösning utan ställtider med allt ifrån fiberlaser till panelbock, helautomatisk kantpress med verktygsväxling och allt med en mjukvara som styr produktionen.

Maskinen som ElektroTermo valt är en L3-30 3kW Fiberlaser med möjlighet att vidare automatisera med både hantering för inkommande material och plockrobot för sortering av skurna detaljer. Framförallt kan fiberlasern ingå i en Flexcell och blir då mycket effektiv för att möta dagens krav på enstycksproduktion och korta ledtider. Till fiberlasern ingår även Salvagninis mjukvara Values för att lätt få koll på tillverkningskostnaden för varje enskild detalj.

Maskinen kommer att installeras under våren/sommaren 2019.

 

För mer information, kontakta

Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel

eller

Elektrotermo AB

Bäckgatan 9

593 53 Åtvidaberg

Tel. +46 120 81380

 

www.elektrotermo.se

info@elektrotermo.se