CONTURA STEEL AB

2019-03-05
Contura Steel AB i Mörrum väljer Salvagnini som leverantör för deras nya helautomatiska kantpress B3ATA.

PRESSRELEASE

Värnamo, mars 2019

Contura Steel AB i MörrumväljerSalvagninisom leverantör för deras nya helautomatiskakantpress B3ATA.

Contura Steel AB, med rötter från 1735 och som tidigare ägdes av Ifö-Sanitär AB, är sedan september 2015 ett fristående bolag som utvecklar, tillverkar och säljer egna produkter i rostfritt stål för kök, tvättstuga och utekök. Huvudsakliga produkter är diskbänkar, diskhoar, tvättbänkar och utekök vilka tidigare sålts under varumärket Ifö men som numera säljs under varumärkena Contura och Olofström.

Contura Steel har det mesta av tillverkningen i egen regi och är stolta över att kunna erbjuda helt igenom svensktillverkade rostfria produkter. Fabriken och huvudkontoret finns i Mörrum, Blekinge och familjeföretaget är tillräckligt litet för att kunna erbjuda alla kunder personlig kundservice med stor flexibilitet i att tillgodose alla varierande önskemål, och samtidigt tillräckligt stort för att kunna hantera de allra största kundernas stora volymer och speciella krav.

Principen med B3ATA kommer ifrån Salvagninis panelbock för att undvika dyr ställtid som idag är kantpressningens stora dilemma i och med att allt mer av produktionen går åt kundorderstyrd enstyckstillverkning. Patrik Jarlhage från Contura Steel: ”För vår del har vi utvecklat ett eget ritprogram där kunden själv kan designa sin diskbänk på nätet och direkt skicka in sin beställning till oss. Varje diskbänk blir då kundunik och i tidens anda blir de måttanpassade specialdiskbänkarna en allt större del av vår produktion. Kortare ställtider i bockning blir då en av nycklarna för att snabbt och effektivt kunna tillgodose våra kunders varierande önskemål. Här utnyttjar vi verkligen B3ATA till fullo med sin snabba omställningstid.”

B3-ATA är komplett utrustad med verktyg och behöver inte kompletteras med fler kantpressverktyg detta tack vare ATA,där maskinen ställer om sig på endastett fåtal sekunder på både övre och undre verktyg. I och med att alla verktyg sitter uppe så behövs inget extra verktygsskåp detta sparar både plats och pengar då det inte behövs kompletteras med extra kantpressverktyg som ofta är en stor extra kostnad vid inköp av en traditionell kantpress.

Maskinen installeras under våren 2019.

 

För mer information, kontakta

Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se

www.salvagnini.se

www.youtube.com/user/salvagninichannel

eller

Contura Steel AB

Fabriksvägen 39

375 30 Mörrum

Tel. +46 456 48500

www.conturasteel.se

kundservice@conturasteel.se